Mindent a növénybiztosításról

Egy biztosítási alkuszcég mindent őszintén elmond a növénybiztosításokról.

Referenciahozam és kárküszöb számítása - mire jók ezek?

Minden ősszel a gazdák egyik legfontosabb kérdése, hogy mennyi pénzt kaphatnak a Kárenyhítési rendszerből, ha káruk volt.

Minden évben felmerül ez a kérdés, 2022-ben az aszálykárok rendezése miatt vált igazán fontossá, de bármilyen kár is éri a gazdát, érdemes tisztában lennie a Kárenyhítési rendszer működésével és a növénybiztosításokkal való összefüggésével.

Ehhez kell ismerned a referenciahozamod és a kárküszöböd, amely a gazdaságodra jellemző adat és az egységes kérelmed alapján számolódik.

Olvasd tovább a cikket, hogy miért fontos és a végén ki is számoljuk neked!

2022-05-25_18_16_53.jpg
Két módja van a növénybiztosítási károk rendezésének

Ha volt növénybiztosításod, akkor  első körben rendezi a biztosító.

De még arra is van  lehetőséged, hogy a Kárenyhítési rendszerből kapj kárenyhítési juttatást. De csak akkor, ha megfelelsz a feltételeknek, amelyekről lentebb írunk.

Mi a két kulcsa a Kárenyhítésnek?

Két fogalom, a referenciahozam és a kárküszöb.

Az első a referenciahozam

A referenciahozam a termesztett növényeidnek előző 5 éves adatai alapján kiszámolt hozama. Ez az a hozam, amelyhez képest számolja a Kárenyhítés a kárt. Tehát nem az számít, hogy szerinted, a tapasztalataid alapján mennyi lett volna idén a terméshozamod, hanem az, hogy mennyi a számított referenciahozam.

A második a kárküszöb

A kárküszöb pedig az a hozam, aminél nagyobb értéket nem jelenthetsz le az Állami Kárenyhítés felé, ha valamelyik növényed elemi kárt szenvedett. Mert ha megteszed, akkor már az első lépésnél elintézted, hogy ne kapj kárenyhítési juttatást.

Hogyan számolhatod ki egyszerűen?

Eddig ezt kiszámolni egy félórás munka volt legalább – most két kattintással megkaphatod az adatokat.

Kattints ide, töltsd fel az eredeti Egységes kérelmed és pár percen belül megkapod emailben az eredményt! Térítésmentesen.

https://agrisk.hu/karenyhites

A bejegyzés trackback címe:

https://novenybiztositas.blog.hu/api/trackback/id/tr3518035276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Állandó oldalak

Mindent a növénybiztosításról

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása